BŪSIMIEJI ,,ŠEFAI" IR ,,ŠEFĖS"!

Mokslo metų pabaiga į kiekvienas klases nori įnešti netradicinių pamokų, o kartu su jomis ir netradicinių veiklų, kurių metu mokiniai jomis tiesiog mėgaujasi. 
Birželio 7-osios diena į 3 a klasę įnešė daug šurmulio. atsipalaidavimo ir gardžios kūrybos. Mokiniai, dirbdami grupėse, mokėsi būti ,,šefais" ir ,,šefėmis". Klasė pakvipo įvairiausiais gardžiais kvapais, nes trečiokai su didžiausiu noru pasinėrė į maisto gaminimo technologijų veiklas. Vieni gamino vaisių ir uogų salotas, pagardintas graikišku jogurtu; kiti - vaflių tortą, perteptą kondensuotu pienu; dar viena konditerių grupelė gamino plaktos grietinėlės ledus. Daugiausiai emocijų sukėlė vyriškos ,,šefų" komandos darbas, kuri pamokos metu išsikėlė tikslą - pasidaryti tešlą ir specialioje keptuvėje išsikepti čirvinių blynų. Nors pirmas blynas ir prisvilo, tačiau klasės mokytojos Jurgitos dėka berniukai neliko be šio, taip vaikų mėgiamo miltinio skanėsto - blynų, kuris buvo pagardintas klevų sirupu. 
Kiekvienos komandos nariai savo pagamintus ir išpuoštus patiekalus dėliojo ant tvarkingai, estetiškai serviruotų stalų, o tada visi ragaudami džiaugėsi savo sėkme ir naujai atrastais skoniais. 
Tai buvo smagi gyvenimo įgūdžių pamoka, kuri suteikė vaikams naujų išgyvenimų, įdomios patirties, darnios bendrystės dirbant komandoje.

Nuotraukos:
Jurgita Černiauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos