Išvyka ,,PANEMUNĖS KELIU"

Rugsėjo 30 - ąją, šeštadienį, 3 a kl. bendruomenė leidosi į kelionę „Panemunės keliu”. Išvykoje aplankyta XVI a. Raudonės pilis, kurioje vilniečius iškylautojus maloniai pasitiko pilies gidė Elena. Ji trumpai visiems pristatė Raudonės pilies istoriją, dvariškių gyvenimą. Pilies parko teritorija alsuoja ramybe ir romantika bei slepia netikėčiausias istorijas ir  legendas. Čia stūkso išskirtiniai medžiai, o nuvirtęs šimtmečių senumo ąžuolas, po kuriuo, anot legendos, pietavęs  LDK kunigaikštis Gediminas. 
Įdomu tai, kad dar visai neseniai Raudonės pilyje nuo 1959 m. veikė bene gražiausia šalies mokykla, kuri dėl mažo vaikų skaičiaus 2018 m. buvo uždaryta. 
Edukacijai įpusėjus, šeimininkė atvykėlius iš sostinės svečius pavaišino gardžiu pyragu, kurio receptas saugotas jau daugiau kaip 100 m. bei ypatingo skonio ir galios ,,Pilies vaiduoklių” arbata. 
Turiningą laiką Raudonės pilyje vainikavo smagus vaikų pasivažinėjimas po parko teritoriją linksmuoju traukinuku. 
Maršrutas Nemuno pakrante iš Raudonės pilies pasisuko į Panemunės pilį, kuri savo istorijoje skaičiuoja daugiau nei 400 m. Tai yra viena gražiausių ir autentiškiausių VII a. Lietuvos pilių, kurios teritorijoje kiekvieno lankytojo laukia neišdildoma kelionė laiku - nuo renesanso iki baroko ir klasicizmo. Edukaciją paįvairino smagus orientacinis žaidimas ,,Pilies lobio paieškos”, aktyviai į bendrą veiklą įtraukęs ne tik trečiokus, bet ir jų tėvelius.
Išvyką kulminavo Panemunės pilyje rasta lobio skrynia, kurią atrakino dviejų komandų draugystė.
Jau ketvirtoji klasės bendruomenės išvyka leidžia suprasti, kad tik bendrystė, geros emocijos, nauji atradimai, komandoje įveikti iššūkiai vienija, šildo kolektyvą ir jo tarpusavio santykius. 

Autorius:
Jurgita Černiauskienė

Nuotraukos:
Jurgita Černiauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos