3-IŲJŲ KL. MOKYKLINIS PROJEKTAS „AŠ IR VIRTUALI REALYBĖ"

Lapkričio 13-17 d. trečių klasių mokiniai dalyvavo mokyklinio projekto ,,Aš ir virtuali realybė“ veiklose, kurių metu atsakingai ieškojo atsakymo į probleminį klausimą - Ar visada galiu pasitikėti virtualia realybe? 
Projektinės savaitės metu trečiokai lankėsi Energetikos muziejuje, Valstybės pažinimo centre bei Saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre ir susipažino su naujomis sąvokomis - iliuzijos, miražas, pareidolija ar dirbtinės perspektyvos bei aiškinosi, kaip visa tai susidaro. Mokiniai gėrėjosi judančiais paveikslėliais, 3D anaglifais ir interaktyvių eksponatų pagalba atrado stulbinančių optinių apgaulių.
Didelį įspūdį mažiesiems tyrinėtojams paliko ekskursija ,,Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas”, kuri vyko modernioje interaktyvioje Nacionalinio lankytojų centro ekspozicijoje. Mokiniai sužinojo, kiek Lietuvoje yra saugomų teritorijų,  kam jos įsteigtos ir kokia jų išskirtinė vertė, išsiaiškino, kokia yra draustinių svarba, siekiant išsaugoti specifines gyvūnų ir augalų rūšis bei buveines. 
Valstybės pažinimo centre mokiniai dalyvavo interaktyviame užsiėmime ,,Protų mūšis”, kuriame ugdė pilietiškumą, lavino problemų analizės, vertinimo, sprendimų priėmimo bei kolektyvinio darbo įgūdžius.
Visą savaitę trečiokai ne tik keliavo, bet klasėse kartu su mokytojais aiškinosi su kokiais pavojais galima susidurti internete ir kaip jų išvengti. Mokiniai aktyviai mokėsi, sprendė vedliai.lt paruoštas pratybų užduotis, draugiskasinternetas.lt puslapyje atliko pasitikrinimo užduotis.
Mokiniai išklausė  mentoriaus iš Telia  paskaitos ,,Augu internete“, aptarė saugaus elgesio internete taisykles, mokėsi, kaip susikurti saugius slaptažodžius, kuriais galima apsaugoti savo paskyras, išsiaiškino, kur galima kreiptis dėl virtualioje erdvėje patiriamų ar pastebėtų patyčių. 
Projekto ,,Aš ir virtuali realybė“ galutinis produktas - mokinių kūrybinis darbas grupėse - Garbingo elgesio internete kodeksas.

Vilniaus ,,Vyturio” pradinės mokyklos trečiokai drąsiai teigia, kad ,,ne visada galiu pasitikėti virtualia realybe”. Reikia teisingai atsirinkti tai, kas saugu ir nekelia pavojaus.

Nuotraukos:
Trečiųjų klasių mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos