Ekskursija į Lietuvos Respublikos Seimą

Vasario 14 d., trečiadienį, 3 a klasės mokiniai lankėsi Lietuvos Respublikos Seime. Ekskursijos metu mokiniams buvo pristatyta Seimo institucija. Mokiniai susipažino su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui svarbiomis erdvėmis – Kovo 11-osios Akto sale, Konstitucijos sale, Laisvės gynėjų galerija. 
Lankydamiesi istorinėje Kovo 11-osios salėje trečiokai prisiminė svarbiausius mūsų valstybės istorijos faktus kovose dėl nepriklausomybės. Gidė trečiokams įtraukiančiai pasakojo apie parlamento veiklą, Lietuvos Respublikos Seimo istoriją bei Seimo narių pareigybes. Mokiniai ir patys išmėgino įstatymų leidybos procesą, kuris tik iš pirmo žvilgsnio pasirodė toks paprastas. Ekskursijos metu aplankytos ne tik Seimo posėdžių salės, bet ir suteikta galimybė gyvai stebėti Seimo narių darbą plenarinio posėdžio metu. 
3a kl. mokiniai ir mokytoja Jurgita nuoširdžiai dėkoja klasės mokinių mamytėms - Eglei Valienei ir Viktorijai Zolotoriovienei už pagalbą inicijuojant šią ekskursiją, kuri mokiniams suteikė įdomių įspūdžių bei naujų žinių.

Nuotraukos:
Jurgita Černiauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos